Heldag i Fågelsjö och Hamra Nationalpark

–       Kan med fördel kombineras med en spännande tågresa på Inlandsbanan från Mora

 

Mitt i Orsa Finnmark i den lilla byn Fågelsjö finns marker med lång historia av skogsfinska traditioner och hantverk. Med Inlandsbanan tar du dig snabbt och enkelt till Fågelsjö station som ligger ett stenkast från Fågelsjö Gammelgård/kursgård.

 

Vid din ankomst till gården serveras kaffe, fågelsjöbulle och en guidning på Gammelgården ”Bortomåa”. Här får du uppleva en orörd kulturmiljö med samlingar av bruksföremål, möbler, kläder och annat som tillverkats och brukats av gårdens folk. Efter lunch beger vi oss till Hamra Nationalpark, en nationalrikedom på över 1300 hektar som vilar på resterna av massiva bergskedjor. Här finns en imponerande fauna och parken innehar 450 olika arter av skalbaggar. Dagen avslutas med middag innan vi promenerar tillbaka till tågstationen.

 

 

Varmt välkommen att uppleva den skogsfinska traditionen önskar Britta

 

FAKTAUPPGIFTER -Fågelsjö kursgård- Heldag i Fågelsjö och Hamra Nationalpark

 

Arrangemang, namn Heldag i Fågelsjö och Hamra Nationalpark
Arrangör Fågelsjö Gammelgård/kursgård
Säsong Sommaren 2012
Reslängd 1 heldag 10-19
Pris 430 kr per vuxen, barn under 12 år 210 kr
Ingår i prisetTillkommer Kaffe med fågelsjöbulle, lunch, kaffekorg, middag, samt guidning i Gammelgården ”Bortomåa” och besök i Hamra Nationalpark på egen hand.Biljett Inlandsbanan
Komma hit Inlandsbanan från Mora, ankomst till Fågelsjö station kl 10.00 (avgång 18.33),www.inlandsbanan.se eller Inlandsbussen ankomst kl. 9.45, alternativt med egen bil.
Kontakt Britta Nilsson
Hemsida www.fagelsjo.nu
Telefon 0657-300 52
E-post tapp.nilsson@telia.com

I kategori: Att göra Dalarna Kultur
Länk till pdf

Fakta

Kontakt

Britta Nilsson

0657-300 52

Hemsida

www.fagelsjo.nuKarta

Till stora kartan