Finnmarkens Hbf

Finnmarkens Hembygdsförening

Strax norr om Sågen intill Brindsjöns norra strand bor du enkelt och naturnära i ”Brindsjöstugan”. Stugan är utan el och vatten och har fyra sovplatser, utedass, enklare köksutrustning och ett allrum med vedeldad kamin. Härifrån kan du vandra till mörka dalen, eller ta en tur till naturreservatet vid ametistsjön Ärten. I byn Sågen finns både ett teknik- och ett geologimuseum och du kan även hyra dressin.

 

 

I trakterna kring stugan finns många skogsfinska besöksmål som är väl värda ett besök, till exempel Hembygdsgården i Kroktorp som har både rökstuga, bastu och ria. Rökstugan vid Oxfallet har en kombinerad rök- och svenskstuga på ursprunglig plats. Besök skvaltkvarnen Jan-Erikes kvarn eller Krokkvarnen från slutet av 1700-talet och som just nu är under restaurering. Är du här på sensommaren bör du göra ett besök på Mottifesten, vid hembygdsgården i Kroktorp eller uppleva en kvarnafton, vid Jan-Erikes kvarn.

 

Varmt välkommen hälsar Finnmarkens hembygdsförening/Kroktorp

 

FAKTAUPPGIFTER / BOENDE – mall

Beskrivning
Namn Brindsjöstugan
Typ av boende Timrad stuga, invid Brindsjöns norra strand.
Antal rum och bäddar Ett allrum med kamin för vedeldning och ett mindre sovrum med två våningssängar, vilka ger 4 bäddar.
Standard Stugan saknar el och vatten. Dricksvatten finns vid ankomst, påfyllning finns i Sågen. Enklare köksutrustning.Medtag egna sängkläder. (Täcken och kuddar finns). Gasolkök finns. Utedass.
Övrigt/annat Man kan ta sig fram till stugan med bil.
Prisbil 300 kr/dygn eller 1200 kr/vecka
Ingår i priset Ved för uppvärmning.
Mat Fredriksberg 20 km. Vansbro 35 km.
Tillköp Fiske- eller vandringskartan, 50 kr. Fiskekort.
Att göra vid boendet Fiska, bada och vandra.
Att göra i närheten Vandra till Mörka dalen, eller ta en tur till naturreservatet vid ametistsjön Ärten.I byn Sågen finns både ett Teknik- och ett Geologimuseum, väl värda ett besök.I Sågen kan du även hyra dressin.
Skogsfinska besöksmål för utflykt på egen hand/Även andra lämpliga Hembygdsgården i Kroktorp, 15 km.Vackert belägen med ett flertal byggnader, däribland rökstuga, bastu och ria.Guidning kan bokas.Rökstugan vid Oxfallet, 10 km.En kombinerad rök- och svenskstuga, på ursprunglig plats.Står öppen för självbesök, men personlig guidning kan också bokas.Krokkvarnen, 17 km.Skvalta från slutet av 1700-talet.Hit kommer man genom att delvis vandra.Kvarnen är under restaurering.Jan-Erikes kvarn, 20 km.

Skvalta.

 

 

 

Evenemang i omgivningen Mottifesten, vid hembygdsgården i Kroktorp.Kvarnafton, vid Jan-Erikes kvarn.
Hitta hit Brindsjöstugan ligger 3 km norr om Sågen.
Bokning och kontakt Finnmarkens hembygdsförening/Kroktorp,Stefan Steffansson, 070 646 13 58, orskogen4@gmail.com
Hemsida www.hembygd.se/finnmarken

 


I kategori: Boende Dalarna Enkelt Primitivt
Länk till pdf

Fakta

Kontakt 

Stefan Steffansson, 070 646 13 58

orskogen4@gmail.com

 

Hemsida
www.hembygd.se/finnmarkenKarta

Till stora kartan