Världsarvet i Fågelsjö

Upplev en rogivande paus mitt i den tysta Hälsingeskogen.

I Fågelsjö finns den unika Gammelgården ”Bortomåa” som visar hur en rik finngård såg ut på 1800- talet.

 

Långt bort från närmsta samhälle råder ett lugn som man sällan upplever i det stressiga vardagslivet. Här kan ni bara vara, ta en promenad till Acksjövallen, gårdens egen fäbodvall, eller varför inte ta en tur till koboltgruvan i Los och upplev gruvarbete från 1700- talet i en fantastisk miljö. I området kring Fågelsjö finns massor med besöksmål som är väl värda ett besök, så ta med dig kaffekorgen och upptäck Hamra Nationalpark, Jolls trädgård, Björnskalleholmen, Råbergskvarn eller Börningsbergets skogsmuseumsom alla bär på skogsfinska traditioner. Något du inte får missa är en guidning på världsarvet Gammelgården ”Bortomåa”, där du får uppleva en orörd kulturmiljö med samlingar av bruksföremål, möbler, kläder och annat som tillverkats och brukats av gårdens folk. Självklart ingår ett bekvämt boende på ”Gästis” och mat som bär på den skogsfinska kulturen serveras i Amerikahuset.

 

 

Varmt välkommen att uppleva den skogsfinska traditionen önskar Britta Nilsson som gärna berättar om livet på finnskogen.

 

 

FAKTAUPPGIFTER -Fågelsjö kursgård- En weekend i världsarvet Fågelsjö

 

Arrangemang, namn En weekend i världsarvet Fågelsjö
Arrangör Fågelsjö Gammelgård/kursgård
Säsong Sommaren 2014
Reslängd 3 dagar, 2 nätter
Pris 1115 kr/ vuxen. Barn under 12 år 780 kr
Ingår i priset
2 middagar, 2 frukost, 1 lunch, 1 kaffekorg, samt valfri guidning i Gammelgården ”Bortomåa” eller Los Koboltgruva. Vandrarhemsboende 2 nätter i Fågelsjö Gästis.
Komma hit Fågelsjö ligger längs E 45:an, 34 km söder om Sveg och 90 km norr om Orsa. Egen bil.Inlandsbanan, tidtabell se www.inlandsbanan.se
Kontakt Britta Nilsson
Hemsida www.fagelsjo.nu
Telefon 070-538 38 76
E-post tapp.nilsson@telia.com

I kategori: Att göra Dalarna Hantverk och Tradition Välbefinnande & Hälsa
Länk till pdf

Fakta

Kontakt

Britta Nilsson

070-5383876

 

Hemsida

www.fagelsjo.nuKarta

Till stora kartan