Finnskogsleden i Hälsingland

Finnskogsleden i Hälsingland är en 35 km låg led som går att dela upp i flera mindre sträckor. Utgångspunkten för hela leden är Annefors, ca 25 km sydväst om Bollnäs.

 

Längs leden finns en stark anknytning till finnskogen med finnbosättningar, fäbodar och minnen av forna tiders skogsbruk. Här finns möjlighet till rekreation och fritidsaktiviteter. För dig som vill övernatta finns en eldpallkoja i skogshuggarmiljö med plats för 12-14 personer. Dessutom finns fyra kolarkojor och nio slogbodar med eldstäder där du kan övernatta eller äta din medhavda matsäck. Finnskogsleden passerar flera fina fiskevatten med abborre, gädda, öring och röding och längs vägen finns informationstavlor med fakta om de sevärdheter ni passerar.

 

Varmt välkommen att upptäcka den skogsfinska kulturen önskar Finnskogsriket.

 

 

 

FAKTAUPPGIFTER / VANDRINGSLEDER- FINNSKOGSLEDEN I HÄLSINGLAND

Namn på vandringsled Finnskogsleden i Hälsingland
Start och mål  Annefors, ca 25 km sydväst om Bollnäs. Bollnäs har bra järnvägskommunikationer och från Bollnäs till Annefors finns bussförbindelser. För den som kommer med bil finns parkering vid startplatsen.
Längd 35 km
Karta kan köpas Bollnäs Turistbyrå. För hemskickad karta: sätt in 135:- på Finnskogsrikets pg 25 31 52-3
Övrigt För leden finns en utförlig ledbeskrivning. I den ges allmän information, praktiska upplysningar och presentation av området. Kartan över leden är i skala 1:50.000 med påtryckt ledinformation.
Förslag på boenden och mat:  Skålsjögården
Förslag på skogsfinska besöksmål i omgivningen Locksjön, rekonstruerad rökstuga, skogsreservat, Sjösvedens Finnbygdsmuseum, Gullberg, riksklassad finnby i höjdläge m. träslott,Finnskogsmuseet i Skräddrabo, Ulvtorp, vackert belägen finnby, Rönnbacken, vackert belägen finnby
Information Bollnäs Kommun, turist och fritidskontoret0278- 25 000 

 


I kategori: Hälsingland Vandring
Länk till pdf

Fakta

Kontakt

Bollnäs Kommun

Turist och fritidskontoret

0278- 25000

 

Hemsida

www.finnskogsriket.comKarta


Till Google Maps