Finnstigen

I Bredsjö, 13 km norr om Hällefors ligger friluftsmuseet Finnstigen, här får man genom en historisk vandring på en 2 km lång stig ta del av skogsfinnarnas liv från slutet av 1500-talet och ett par hundra år framåt i tiden. Längs stigen finns många byggnader som var typiska för skogsfinnarna på den tiden, så som rökstugor, rior och bastur.

 

I slutet av Finnstigen kan du övernatta året runt i enkla stugor, till exempel i ”Parstugan” med vedeldad bastu i äkta 1600-tals miljö. Du kan även hyra rökstugan eller kolarkojan. I skogen runtomkring finns utmärkta möjligheter att vandra på markerade leder, i sjön kan du fiska och är du här på sommaren får du inte missa ”midsommarfesten” som är ett tvåspråkigt sommarspel och en av Finnstigens många teaterföreställningar.

 

Varmt välkommen hälsar Föreningen Finnstigen

 

FAKTAUPPGIFTER / BOENDE – Finnstigen, Bredsjö

Beskrivning
Namn Finnstigen
Typ av boende Upplevelse, enkelt och primitivt
Antal rum och bäddar I gårdsmiljön finns flera byggnader att sova i, vagnslider, lofthus och parstugan. En bit därifrån finns rökstugan.Byggnaderna har inga sovplatser – medtag liggunderlag.
Standard 1500-1800 tals miljö. Ingen el. Vatten i gårdsbrunn. Utedass. Kokmöjligheter på öppen eld i parstugan. Vid rökstugan lagar man mat utomhus på öppen eld eller i kokhuset.
Övrigt/annat Ej köksutrustning, medtag egen. Vintertid värms parstugan och rökstugan upp av arrangören före ankomst.
Prisbild Parstugan 1500 kr/dygn. Rökstugan 800 kr/dygn.
Ingår i priset Tillgång till vedeldad bastu. Skogsfinsk miljö.
Tillköp Guidning längs Finnstigen 60 kr/person. Skolklasser enl. ök.
Att göra vid boendet Fiska,vandra, upplev naturen.
Att göra i närheten Besök Bredsjö Ostkafé med gårdsbutik och bagarstuga. Tillverkning av fårosten Bredsjö Blå på gården.Besök Grythyttan med Måltidens Hus, Grythytte Qvarn och Neerings Glass & Choklad. Björkskogsnäs – naturreservat med guckuskomiljö.
Skogsfinska besöksmål för utflykt på egen hand/ Skräddartorp – Grythyttans hembygdsgård.
Hitta hit Karta på hemsida
Bokning och kontakt Juhani Siimes, tel 070-525 00 69
Hemsida www.friluftsmuseetfinnstigen.se

 


I kategori: Enkelt Primitivt Västmanland
Fakta

Kontakt

070-5250069

 

Hemsida

www.friluftsmuseetfinnstigen.seKarta


Till Google Maps