Finnstigen Bredsjö

Friluftsmuseet Finnstigen i Bredsjö är en två kilometers vandringsled som levandegör skogsfinnarnas historia, från tiden då de kom och bosatte sig i området i mitten på 1500-talet och fram till tidigt 1800-tal.

 

Längs vägen finns åtta stationer, där typiska skogsfinska byggnader och miljöer byggts upp för att skildra vardagslivet i finnskogen. Den första stationen visar de kåtor som finnarna bodde i medan de byggde sina gårdar. Längre fram finns en skogsfinsk 1600-tals gård, med rökstuga, lada och ria. Den sista gårdsmiljön som byggts upp skildrar ett tidigt 1800-tal, då skogsfinnarnas speciella byggnadsstil blandades med den svenska.

 

Finnstigen drivs av Föreningen Finnstigen som under somrarna arrangerar teaterföreställningar som utspelar sig längs med stigen.

Stigen är öppen året runt, men det är bara under sommarsäsongen som du kan boka guidade turer och då finns även enklare servering vid Bredsjögården, där Finnstigen börjar och slutar. Här finns också ett ostkafé med gårdsbutik och bagarstuga, känd för den egentillverkade fårosten Bredsjö Blå.

 

 

 

Varmt välkommen hälsar Föreningen Finnstigen


I kategori: Besöksmål
Länk till pdf

Fakta

Kontakt

Föreningen Finnstigen

076-3416836

info@finnstigen.se

Hemsida

www.friluftsmuseetfinnstigen.seKarta


Till Google Maps