Finnskogarna- För aktiva seniorer

I Finnskogarna finns något för alla som vill komma ut i naturen och uppleva den skogsfinska kulturen. På en lugn skogspromenad får du tid till eftertanke och rekreation och vill du vara mer aktiv finns här möjlighet att cykla, rida, åka skidor, vandra på snöskor och mycket mer.

 

De företagare som ingår i projektet erbjuder paketerade upplevelser med skogsfinska inslag, för att göra finnskogen lättillgängligt för alla. Ett av dessa företag är Abbas Stugby & Camping, som tack vare nära samarbetspartners arrangerar både snöskovandringar, turer med häst och släde, MTB-cykling, ridturer och vandringar i det vackra naturreservatet Hovfjället. På Abbas Stugby & Camping finns dessutom ett bekvämt boende, i nära anslutning till naturen och sjön Övre Brocken. Tur o Ton i Hälsingland anordnar slädturer med finstämda toner, läckra måltider och exklusiva aktiviteter. När snön har tinat arrangeras även musikaliska häst och vagnturer och romantiska dygn i timmerstuga på den gamla bosättningen Björnmyra. På Gustavsströms Gäst Hus, intill Svartälven finns lugnet, tystnaden och många stjärnklara nätter. Här finns möjlighet att följa med på den traditionella julmarknaden vid Grythytte Qvarn, gå på rovdjursspårning och besöka Hån Finnby. Naturen kring Svartälven är en naturlig lunga för återhämtning och Svartälven är en mycket uppskattad paddelled. För den som är nyfiken på att utforska sina rötter erbjuder Emigration & Historia en och tvådagars paket i släktforskning och beställning av fina släktböcker.

 

Besök Finnskogarnas monter på Seniormässan och träffa några av de företagare som är en del av Finnskogarna. Bland annat Hån Finnby som säljer varor och bjuder på fårkorv, Emigration & Historia från Östmark i Värmland, Tur o Ton i Hälsingland, Pannkakshuset Bockahästen och Gustavsströms Gäst Hus som alla vill berätta om vad de kan erbjuda just dig framöver.

 

Besök oss i monter: B01:09

 

Bakom varje hörn finns en ny historia!

 

Med vänliga hälsningar

Susanne Andersson

Projektledare

Tel. 0240-56 54 57

Finnskogarna

 

För pressbilder


I kategori: Pressmeddelanden