Finnskogarna lockar seniorer

Projektet Finnskogarna har väckt stort intresse hos dagens seniorer. Detta syns inte minst på projektets Facebooksida där en stor del av besökarna är mellan 45-65 år. En av orsakerna tros vara att Finnskogarna kan erbjuda många spännande aktiviteter och upplevelser för aktiva seniorer som både vill uppleva och upptäcka den skogsfinska kulturen.

 

De företagare som ingår i projektet erbjuder bland annat vandring i olika svårighetsgrader, släktforskning, cykelturer, ridning, rökstugekvällar, fiske, rökbastubad, svampplockning, skogsfinska maträtter och mycket mer. I Finnskogarna finns även många intressanta utflyktsmål att besöka på egen hand.

 

Finnskogarna kommer i år att delta i Seniormässan i Stockholm som går av stapeln den 31 oktober-2 nov. Seniormässan riktar sig till den aktiva senioren och innehåller temaavdelningar som ska spegla det goda livet. Resor & Turism, Boende & Tjänster, Vård & Omsorg, Hälsa & Skönhet och Motor & Hobby. I Finnskogarnas monter kommer du att kunna träffa flera av de företag och föreningar som är en del av Finnskogarna. Bland annat Hån Finnby som bjuder på fårkorv och berättar om naturreservatet. Emigration & Historia från Värmland erbjuder kurser i släktforskning och beställning av fina släktböcker. Tur o Ton i Hälsingland anordnar häst och vagnturer på sommaren och häst och slädturer på vintern. Gustavsströms Gäst Hus kommer för att berätta om den lugna och rofyllda atmosfär de kan erbjuda i herrgården vid Svartälven. Här visas också förslag på rundturer för grupper runt om i Finnskogarna.

 

Besök oss i monter: B01:09

 

Bakom varje hörn finns en ny historia!

 

Med vänliga hälsningar

Susanne Andersson

Projektledare

Tel. 0240-56 54 57

Finnskogarna

 

För pressbilder


I kategori: Pressmeddelanden