Gruppresor i Finnskogen

Skogen har alltid varit en mytomspunnen plats och skogsfinnarna ansågs ha magiska krafter. I Finnskogarna finns mycket att upptäcka, både i den skogsfinska naturen och kulturen. På hembygdsgårdar, i traditionella maträtter och berättelser får du och dina besökare en unik inblick i skogsfinnarnas vardagsliv.

 

Nu finns möjlighet att arrangera intressanta gruppresor runt om i Finnskogarna. För vissa räcker det med en dagstur, medan andra vill uppleva finnskogen under en hel helg. Nedan följer några av de gruppresor som finnskogarna kan erbjuda just nu.

 

Med Tur o Ton i Hälsingland får ni upptäcka de finnbosättningar som finns bevarade i Hälsinglands skogar. ”Upplevelser bland blåa berg” finns både som dagstur och som 24 timmars tur och utlovar även finstämd musik och många spännande berättelser. Resetjänst i Värmland arrangerar två- och tredagsturer med buss. Här lär ni känna den skogsfinska kulturen som finns kvar i norra Värmland och under färden kan Kajsa, som både kan trolla och bota sjukdomar, och hennes gode vän Nittaho-Jussi, Finnskogens siste vandringsman dyka upp. På Finngården Rikkenstorp bor Helene Littmarck Holmdahl och Nils Holmdahl som är 2012 års Dan Anderssonpristagare. De tar gärna emot stora sällskap för guidade visningar kring gårdens kulturlandskap. Finngården Rikkenstorp arrangerar även gruppresan ”Mord och magi i finnskogen” som är en resa tillbaks i tiden, då våld och magi var en del av vardagen i Grangärde finnmark. I Hälsingland får ni tillsammans med Holst Finnskogsupplevelser följa med finngubben Risten på en busstur och ta del av många berättelser om färgstarka personligheter. Fågelsjö Gammelgård är en av sju hälsingegårdar som finns med på UNESCOs världsarvlista och nu kan du som gruppresearrangör erbjuda dina kunder en unik upplevelse i Orsa Finnmark med spännande utflykter och mycket skogsfinsk kultur. Varmt välkommen med egna önskemål och en chans att uppleva den skogsfinska kulturen.

 

Bakom varje hörn finns en ny historia!

 

Med vänliga hälsningar

Susanne Andersson

Projektledare

Tel. 0240-56 54 57

Finnskogarna

 

För pressbilder


I kategori: Pressmeddelanden